Marianne van der Schans, Verloskundige

“Omdat we staan voor keuzevrijheid van de barende”

MarianneVDSchansMijn naam is Marianne van der Schans. Ik werk nu ruim 6 jaar als verloskundige en het leukste aan ons vak vind ik dat we met hoofd, hart en handen kunnen werken. Ik maak samen met een vrouw en haar partner de afweging hoe ver we kunnen gaan om haar (en het kindje) gezond en krachtig uit een bevalling te laten komen waarbij weeën meewerken aan dit proces. Het belangrijkst om baringspijn te kunnen hanteren is om te werken aan ontspanning tijdens de pauze tussen de weeën.

Lees verder “Marianne van der Schans, Verloskundige”

Ouders Natuurlijk Beurs 2013

Ouder Natuurlijk 2013De Ouders Natuurlijk Beurs haalt zijn inspiratie uit het ‘natuurlijk ouderschap’, of ‘attachment parenting’. Dit is een manier van denken en doen met betrekking tot het ouderschap waarbij de woorden nabijheid, inspelen op signalen en behoeften van kinderen, dragen, hechting en borstvoeding centraal staan.

Wat is een doula eigenlijk?

WillekeRoos-10x15Wanneer je op zoek bent naar wat extra steun tijdens je zwangerschap en bevalling kun je aan een doula denken. Wat is een doula?

Een doula kan het best omschreven worden als een zwangerschaps- en bevallingscoach. Het is een ervaren en kundige vrouw, die je op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna.

Lees verder “Wat is een doula eigenlijk?”