Dragen

Dragen zonder zorgen

dragenDe geboorte van je kind is een gebeurtenis die je nooit meer vergeet. Na de geboorte heeft het kindje geborgenheid, warmte en veiligheid van zijn ouders nog hard nodig. Voor een baby buiten de buik zijn warmte, voeding en huidcontact onontbeerlijk om diverse ontwikkelingsprocessen goed te doorlopen. Als moeder draag je je kind negen maanden in je buik, maar daarna kun je blijven dragen. Het dragen van je kindje in een draagdoek of een draagsysteem is een ideale manier om je kindje de geborgenheid en nabijheid te bieden die het zo hard nodig heeft. Het kindje kan zo in een ergonomische houding genieten van het geluid van jouw hartslag, stem en lichaamswarmte. Dit zal je kindje kalmeren, geruststellen en troosten wanneer nodig. Zo spring je direct in op de behoeftes van je kindje.

Direct na de geboorte

Draagdoeken kunnen direct na de geboorte gebruikt worden. Bij goed gebruik wordt het gewicht van de baby perfect verdeeld over de doek, waardoor het op een comfortabele manier je kindje ondersteunt. Een doek kun je op verschillende manier knopen, helemaal passend naar de wensen van jou en je kindje. Met een doek kan je je kindje dragen op je buik, heup of rug. Op het eerste gezicht lijkt het knopen van een doek ingewikkeld, maar na een aantal keer oefenen kun je dit al snel onder de knie krijgen. Een draagconsult bij een gecertificeerd draagconsulente kan hierbij een zeer fijne ondersteuning vormen.

Oscha

Bij Bevallen Zonder Zorgen willen we ook graag dat je kunt Dragen Zonder Zorgen vanaf de eerste dag dat je kindje is geboren. In onze webshop bieden we dan ook de mogelijkheid om draagdoeken en ringslings van het hoog kwalitatieve merk Oscha aan te schaffen. Deze zijn zowel zeer degelijk als zeer uniek.

De stof voor de doeken wordt geweven in Engeland en Ierland op traditionele weefgetouwen. Vervolgens worden er in Schotland met de hand draagdoeken en ringslings van gemaakt. Hierdoor ontvang je bij aankoop gegarandeerd een solide doek die lang zijn waarde behoudt. Bij gebruik zal de stof nog zachter en soepeler wordt, zodat hij bijna zal aanvoelen als zijde.

Oscha is een familiebedrijf waarin vakmanschap, tradities en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hierdoor zijn zij in staat om echt luxe en zeer unieke draagdoeken en ringslings te maken. Als je een product van Oscha aanschaft weet je zeker dat ze in de eerste plaats veilig en duurzaam zijn, maar daarnaast ook van zachte, soepele stof met een stijlvol en hip design.

De patronen en kleuren die ontworpen worden voor de collectie van Oscha zijn gebaseerd op tot de verbeelding sprekende aspecten uit zowel natuur als cultuur. Zo worden de draagdoeken verrijkt met betekenisvolle vormen, figuren en kleurcombinaties die terug te leiden zijn naar verhalen, poëzie, natuurschoon en landschappen. Hierbij kun je denken aan het verhaal van Romeo & Julia, de Azteekse cultuur, heldere winter- en rijke herfstkleuren.

Bij aankoop van een Oscha doek ontvang je tevens een handig tasje waarin je de doek klein kan opvouwen en zo gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Omdat hier vaak sprake is van een ‘limited edition’ , worden niet meer 1 van dezelfde doek en/of Sling aan dezelfde persoon verkocht.

Voordelen van een draagdoek van Oscha

  • Draagdoeken zijn ongelooflijk veelzijdig

Je kunt met draagdoeken alle kanten op omdat je niet beperkt wordt door gespen, riemen, of voorgevormde stof. Hierdoor kan dezelfde doek ook gemakkelijk gebruikt worden door meerdere personen die een kindje willen dragen, bijvoorbeeld door zowel jou als je partner. Je kunt je kind dragen in meerdere posities: op je buik, je rug of op je heup. En in elk van deze 3 posities heb je meerdere manieren waarop je de doek kunt knopen. Dit betekent dat je een draagdoek precies zo kunt knopen en instellen dat het perfect op maat is voor jou en je kind. In het begin lijkt het misschien ingewikkeld om een doek te knopen, maar na een paar keer oefenen zul je al snel doorkrijgen hoe het moet en welke manier van dragen bij jou en je kind past.

  • Ringslings zijn elegant en makkelijk in gebruik

Ringslings zijn erg handig en simpel in het gebruik. Ze zijn uitermate geschikt om korte stukjes te lopen, bijvoorbeeld van de auto naar de winkel, maar ook als je een kindje hebt dat vaak wil wisselen tussen gedragen worden en zelfstandig spelen, kruipen of lopen. Ze zijn snel op maat in te stellen, licht in gewicht en kunnen klein opgevouwen worden. Ze zien er daarnaast stijlvol en modieus uit waardoor de keuze qua draagsysteem vaak op de ringsling valt om je kindje te kunnen dragen tijdens speciale gelegenheden zoals een bruiloft of een feestje.

  • Compact en lichtgewicht

Zowel draagdoeken als ringslins zijn zeer compact op te vouwen tot een klein licht pakketje dat je gemakkelijk meeneemt in je tas. Bij aankoop van een doek ontvang je zelfs een lichtgewicht katoenen tas van Oscha om dit nog makkelijker voor je te maken. Zo neem je je doek makkelijk overal mee naartoe en kun je hem snel tevoorschijn halen als je hem nodig hebt. Zeker als je kindje al loopt is dit een eenvoudige manier om snel te wisselen tussen zelf lopen en dragen zonder dat je een grote buggy hoeft mee te nemen.

  • Duurzaam en milieuvriendelijk

Een draagdoek van Oscha is een zeer milieuvriendelijke keuze om je kindje te vervoeren. Ze zijn biologisch afbreekbaar en het kost weinig energie en grondstoffen om ze te maken. Het proces om de doeken te maken heeft een ‘low impact’ op het milieu qua gifstoffen en afvalstoffen. Daarnaast hebben ze een lange levensduur en kunnen met de juiste zorg generaties mee. Veel mensen bewaren hun draagdoeken om door te geven aan hun kinderen en kleinkinderen. Vaak worden de doeken waar kinderen zo intiem en geborgen gebruik van hebben gemaakt een object waar veel emotionele waarde aan wordt gehecht. Tot slot gebruikt Oscha zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal en bij materiaal dat toch nodig is, wordt gekozen voor natuurlijke en biologisch afbreekbare opties.

  • Makkelijk te wassen en sneldrogend

Draagdoeken en ringslings zijn gemakkelijk te wassen en drogen heel snel. Omdat de doeken gebruikt worden voor babies en kinderen – waarbij knoeien en een ongelukje in een klein hoekje zitten – zijn deze eigenschappen essentieel!