Nicole Verhulst

coach, counselor, trainer

Ik ben een gediplomeerd en geregistreerd Maatschappelijk Werker. Tijdens mijn werk heb ik veel te maken met traumaverwerking, depressieve klachten, (werk)stress en burn-out problematiek. Daarnaast heb ik ervaring met groepdynamische processen en leidinggeven. ADAMA COACHING is de naam van mijn praktijk in Delft. Hier ontvang ik met veel plezier cliënten met zeer uiteenlopende vragen, klachten en problemen. Ik werk regelmatig met vrouwen die uit balans raken door een nieuwe fase in hun leven: de zwangerschap. Denk maar eens aan niet zwanger kunnen worden, het hervinden van rust en balans na de bevalling, de verwerking van een probleem tijdens of na de bevalling, het verlies van een kindje of de terugkeer naar het werk. Ik ga altijd op basis van vertrouwen en veiligheid, samen op zoek naar mogelijkheden en oplossingen die voor jou prettig en nuttig zijn.

Voor meer informatie www.adamacoaching.nl en te volgen op Twitter

Veelgestelde vragen:

Ik mag van mijn arts niet meer werken. Ik voel me daar schuldig over. Wat nu?

Sommige vrouwen zijn vanaf het begin van de zwangerschap erg misselijk. Of ervaren het zwanger zijn als zwaar. Toch blijven deze vrouwen naar het werk komen. Tot dat het op een dag niet meer gaat: ze zijn uitgeput en ten einde raad. Dat is erg vervelend, zeker als dat ook nog schuldgevoelens oproept. Schuldgevoelens zijn enorme energievreters! Die gevoelens komen voort uit bepaalde (vaak negatieve) gedachten. Probeer eens wat dingen te bedenken en op te schrijven die positief zijn, die je energie geven. Toon wat meer begrip naar jezelf en laat die schuldgevoelens los.

Ik twijfel of ik mijn kindje straks bij vreemden (kinderopvang) wil achterlaten. Is dit normaal?

Veel vrouwen hebben dit gevoel. En dat is erg vervelend. Vaak piekeren ze er lang over en durven er niet goed met anderen over te praten. Ze schamen zich een beetje. Het is wel belangrijk om voor je bevalling te zoeken naar iemand die je in vertrouwen durft te nemen over deze gedachten. Iemand die je durft te vertellen waar je bang voor bent en wat je dwars zit. Zoek die persoon (en dat kan dus ook een professional zijn) en je zult merken dat het praten over je gevoelens enorm oplucht! Zo kun je zoeken naar een oplossing. En – nog belangrijker – zonder zorgen je bevalling tegemoet.

Ik kom sinds ik zwanger ben elke avond moe van mijn werk en ben chagrijnig. Hoe hou ik dit vol?

Het is niet goed om elke avond uitgeput te zijn en het gevoel te hebben dat je humeur te wensen over laat. Ook als je niet zwanger bent. Af en toe een pyjama-weekend is best lekker, maar dit klinkt niet best! Misschien is het een idee om op je werk met een leidinggevende te praten? Ga eens met hem of haar in gesprek om te kijken of er mogelijkheden zijn. Misschien kunnen zij wat in je werk voor je veranderen. Je zwangerschap is namelijk een periode waar je van zou moeten genieten en dan is het wel handig wanneer je wat minder moe bent en een beetje kan ontspannen.