Barbara Corsetto

hypnotherapeut, fysiotherapeut, zwangerschapsdocent

Mijn naam is Barbara Corsetto, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen (1991/1994). Ik werk in Amsterdam en heb daar mijn eigen praktijk als hypnotherapeut. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en hun partners. Omdat ik de zwangerschap en bevalling zulke bijzondere momenten vind, probeer ik er met mijn begeleiding een steentje aan bij te dragen dat deze periode voor iedere vrouw (en man) een mooie en speciale ervaring wordt. De hypnosetechnieken die ik leer, helpen je tijdens de weeën te ontspannen. Hierdoor wordt de pijnbeleving lager en zullen de ontsluiting en bevalling vlot en soepel verlopen. Dit is vooral wanneer je erg angstig bent of vervelende ervaringen hebt, een goede manier om je voor te bereiden. Maar in mijn praktijk is iedere zwangere is welkom!
Voor meer informatie www.hypnotherapie.nu

Veelgestelde vragen over hypnotherapie:

Kan iedereen leren in hypnose te gaan?

Ja, iedereen kan dat. Hypnose is namelijk een combinatie van diepe ontspanning, concentratie en gevoeligheid voor suggesties. Het is een beetje te vergelijken met dagdromen. En iedereen kent dat gevoel wel: dat je bijvoorbeeld helemaal opgaat in een mooie film. Zo erg zelfs dat je niet goed meer merkt wat er nu om je heen gebeurt. Hypnose is niet meer dan dat. Met het grootste verschil dan dat jij zelf het moment kiest voor die diepe ontspanning.

Moet ik naast hypnotherapie nog een andere zwangerschapscursus doen?

Nee, dat hoeft niet. Tenzij je dat zelf wilt, natuurlijk. Hypnotherapie is een individuele begeleiding. Dit betekent dat je zelf kunt aangeven waar je behoefte aan hebt. Natuurlijk breng ik ook zaken in en leer ik je alles wat belangrijk is om te weten: denk bijvoorbeeld maar eens aan hypnose- en ademhalingstechnieken, speciale houdingen om weeën op te vangen en andere haptonomische technieken die je kunnen helpen tijdens je zwangerschap en bevalling.

Kan ik samen met mijn man/vriend komen?

Jazeker. Jullie zijn samen welkom. Ik raad het je zelfs aan! Het is juist fijn om samen te komen, omdat je vriend/man dan ook meteen leert hoe hij jou tijdens de bevalling goed kan (onder)steunen. Kom je liever alleen, dan kan dat ook. Ik adviseer je echter wel om je partner minimaal een keer mee te nemen, het liefst aan het einde van de zwangerschap. Want dan kunnen jullie samen de verschillende houdingen doornemen waarin je de weeën op kunt vangen. Veel mannen vinden het fijn om dit praktisch te oefenen en het geeft hen een houvast tijdens de bevalling. Vaak hoor ik ook terug dat het zo fijn is om te weten wat ze nou echt kunnen doen tijdens de bevalling.