Tijdens de bevalling

Als je op het punt staat te bevallen, is het belangrijk uit te gaan voeren wat je van tevoren bedacht hebt. Hou je dus aan je eigen plan. Maar weet tegelijkertijd dat er slimme tips en natuurlijke hulpmiddelen bestaan die je kunnen helpen de pijn beter te geleiden en op te vangen. Het zou namelijk zonde zijn als je de uitzonderlijke ervaring van het bevallen door (over)medicatie niet herinnert.

Onze tips

Weet dat je het kan

“Yes, you can”, was niet voor niets een winnende politieke campagneslogan in Amerika. Het bewees dat vertrouwen hebben werkt! Natuurlijk moet dit vertrouwen wel ergens op gebaseerd zijn. Dus lees je in en praat met deskundigen. Zo weet je waar je aan toe bent en waar je vertrouwen in moet en kunt hebben. Plus – dat leert onderzoek ons – het zorgt voor meer tevredenheid over je bevalling.

Accepteer wat pijn voor je doet

Bevallen doet pijn. Maar hoe jij de pijn ervaart, daar heb je invloed op. Probeer te ontspannen en de pijn te accepteren. Het heeft namelijk een belangrijke functie; pijn geeft je signalen en is functioneel tijdens een bevalling. Vrouwen die kiezen voor een ruggenprik ervaren die tekens namelijk niet en hebben daardoor kans op een langere uitdrijving (van gemiddeld 16 minuten). Wees je daarvan bewust.

Gebruik je fantasie

Je lijf zorgt tijdens een natuurlijke bevalling voor het vrijkomen van hormonen die je helpen de pijn te onderdrukken. Daarnaast kun je met mentale kracht en fantasie ook pijn verdragen. Het helpt veel vrouwen om in zichzelf te keren en te vergeten dat de buitenwereld bestaat. Vul jezelf met positieve gedachten over het moment dat je je kindje in je armen kunt sluiten. Je zult zien dat het helpt!

Onze producten

Baas over pijn met Mama-Tens

Pijn bij de baring heeft een functie. En om leren gaan met die pijn is belangrijk. Hoe en wanneer je pijn ervaart is heel persoonlijk. Mama-Tens is daar volledig op ingesteld. Het apparaatje zorgt namelijk voor elektrische pulsen die er weer op hun beurt voor zorgen dat je lichaam endorfine aanmaakt. Al vanaf de eerste wee als jij dat wilt. Hoe dit werkt? Er zitten 4 elektroden pleisters aan de Mama-Tens. Deze breng je aan op je rug. Door middel van lichte stroomstootjes, zorgt het apparaatje dat er minder pijnprikkels naar je hersenen gaan. En jij drukt op de knop wanneer je dat wilt bereiken. Zo blijf jij de baas over de pijn die je voelt. Het mooie aan Mama-Tens is namelijk vooral dat je deze zelf bedient. Meer weten? Kijk op www.mama-tens.nl

In de webshop