Het voorkomen van uitscheuren

Wil je een knip en uitscheuren tijdens je bevalling voorkomen? Bevallen Zonder Zorgen heeft de juiste kennis in huis om je hier persoonlijk over te adviseren. Daarnaast hebben we innovatieve producten die speciaal door ons ontworpen zijn om een knip en uitscheuren tijdens de bevalling te voorkomen. Zwanger zijn, zeker voor de eerste keer, is best spannend. Naar mate de uitgerekende datum dichterbij komt, wordt het spannender. De nieuwsgierigheid naar jouw kindje groeit. Maar ook angst voor het onbekende: de bevalling.

Bereid je voor om een knip en uitscheuren te voorkomen

Veel vrouwen zijn bang om in te scheuren of dat er een knip gezet wordt. Of überhaupt hoe het met de vagina gesteld is na de bevalling. Allemaal logische gedachtes en angsten die we vaker horen bij ons bedrijf. Een bevalling is een topprestatie en een grote belasting voor onder andere je bekkenbodemspieren. Om de bevalling milder te laten verlopen en om zo weinig mogelijk letsel te ondergaan, kun je van tevoren de weefsels rondom de vagina (bekkenbodemspieren en perineum) voorzichtig rekbaarder en soepeler maken.

Waarom wordt er soms geknipt tijdens de bevalling?

Recentelijk is een onderzoek gepubliceerd (2011) dat aangaf dat warme kompressen gunstig effect hebben op het voorkomen van rupturen. Belangrijk om je te realiseren is dat bij eEn eerste bevalling de geboorte-uitgang vaak nog niet soepel genoeg is. Zeer regelmatig ontstaan er dan spontane rupturen. Als de baby het moeilijk heeft, kan een knip de geboorte versnellen, waardoor de baby sneller geboren wordt. Dit kun je voorkomen door je op de juiste manier voor te bereiden!

De meest effectieve manier om scheuren en een knip te voorkomen

De meest effectieve manier om te voorkomen dat je schade aan de spieren, vagina en het perineum oploopt is enkele weken voor de bevalling oefenen met de geboortetrainer Epi-no. Training met Epi-no is een milde training voor de spieren; de doorbloeding in het gebied neemt toe en daarmee ook de draagkracht van die spieren. Training met Epi-no is bewezen effectief. De kans op een knip of inscheuren neemt dankzij de training af. Het geeft echter geen 100% garantie op een bevalling zonder medische ingrepen. De beste tip is: zorg dat je algehele conditie goed is voor de bevalling. Een fitte en actieve moeder zal de bevalling beter doorstaan en over het algemeen sneller herstellen.

Bestel de juiste producten om je voor te bereiden op je bevalling

Wil jij een knip of uitscheuren tijdens je bevalling voorkomen? Bestel dan onze producten die je daarbij helpen! Bij bestellingen met een orderbedrag boven 250,- euro is de verzending gratis. Je ontvangt je bestelling van Bevallen Zonder Zorgen binnen één werkdag al bij je thuis. Wil je graag persoonlijk advies ontvangen van onze professionals? Neem dan contact op met ons bedrijf via het contactformulier.