Advies

Bevallen doe je niet zomaar. Je wint hier en daar advies in. Van een vriendin, via een tijdschrift of door met andere moeders te praten. Toch zul je het meest hebben aan tips van professionals. Deskundigen die dag in dag uit bezig zijn met kwesties rondom zwangerschap, bevallen en (nieuw) moederschap. Op Bevallen Zonder Zorgen hebben we geprobeerd verschilende deskundigen bij elkaar te brengen zodat je op zoveel mogelijke vragen rondom je bevalling een antwoord kunt vinden. En staat jouw vraag en antwoord er nog niet bij:

Stel een vraag aan één van onze deskundigen


Voor de bevalling

Wanneer je zwanger bent, breekt er een drukke periode aan. Je moet over heel veel dingen nadenken. De kleur van de babykamer, een naam, maar ook vragen over hoe je wilt bevallen zullen de revue passeren. Wij bieden je graag een aantal tips en hulpmiddelen die je helpen je bevalling positief tegemoet te zien en met succes te doorstaan.

Lees verder

Tijdens de bevalling

Als je op het punt staat te bevallen, is het belangrijk uit te gaan voeren wat je van tevoren bedacht hebt. Hou je dus aan je eigen plan. Maar weet tegelijkertijd dat er slimme tips en natuurlijke hulpmiddelen bestaan die je kunnen helpen de pijn beter te geleiden en op te vangen. Het zou namelijk zonde zijn als je de uitzonderlijke ervaring van het bevallen door (over)medicatie niet herinnert.

Lees verder

Na de bevalling

Je mag trots op jezelf zijn wanneer je een kind op de wereld hebt gezet… Dat is namelijk een topprestatie! Maar – zoals voor elke topsporter of atleet geldt – fysiek afbouwen is ook erg belangrijk. Daarom raden we je aan nog een tijdje met een hulpmiddel te blijven oefenen. Zo verklein je de aanslag op je lichaam, ben je sneller weer op de been en binnen no time een fitte moeder.

Lees verder